Hvordan koger man ris

Koge Ris – Sådan koger man ris

 

 

Hvordan koger man ris

Hvordan koger man ris? At koge ris er faktisk meget simpelt. Ikke desto mindre har jeg selv op til flere gange glemt hvordan man gør, eller brugt kogeposer. Det er dog billigere og faktisk nemmere at koge løse ris istedet.

Fordeling af ris og vand
En god tommelfingeregel er 1½ dele vand til 1 del ris.
Eksempel til 1 person: 1½ dl vand og 1 dl ris.
Herefter ganger man bare op, 3 dl vand og 2 dl ris til 2 personer osv.

Sådan gør du, alle ristyper – den sikre måde
Hæld vandet i en kasserolle/gryde, skru højt op for varmen. Når vandet koger hælder man risene i og skruer ned på en af de laveste temperature (1-3). Lad risene simre i 11 min. og tag kasserollen/gryden af blusset og lad dem stå yderligere 11 min. Det er vigtigt at man ikke tager låget af, ellers brænder risene fast.

Sådan gør du, den hurtige måde (nogle ris typer brænder på)
Hæld vandet i en kasserolle/gryde, skru højt op for varmen. Når vandet koger hælder man risene i og skruer ned på en af de laveste temperature (1-3). Lad risene simre i 15 min. og de er herefter færdige. Det er vigtigt at man ikke tager låget af, ellers brænder risene fast.

Det var alt, hvis du har andre gode tips, er du meget velkommen til at tilføje dem i kommentarerne.

 • Jet

  Man kan også bare hælde risene i en gryde og skylle dem et par gange så det er knap så mælket Hæld så vand på så der er et fingerled spids (lillefinger) imellem ris og vand. Lidt salt og låg på. Kog op og skru ned til småboblen. Kog i 10 min og stå i 10 min, med låg. Kan gøres i god tid og bare stå til resten er færdigt.
  Det samme gælder med kartofler, dog kun 7 min. kogetid ved små/ nye kartofler. De bliver super gode og holder sig varme i vandet, som bare hældes fra når resten af maden er klar.

 • Kasper

  Nu skriver du “Det er vigtigt at man ikke tager låget af, ellers brænder risene fast.” Er det gældende under hele forløbet eller kun når de er færdig med at koge altså de sidste 11 minutter?

  • Tobias

   Under hele forløbet. :)

 • Jonas

  Ja, jeg kan ikke finde ud af det her….
  – Troede det var muligt at hælde ris i før vand, meeen okay – FORFRA

  • Ida

   Gjorde det samme

 • The Cooking Guru

  Dear Incompetent morons, 1 dl ris er ikke nok til 1 person.

  • Andreas

   haha :D

 • asd

  Et godt fif til alle dem som klovner i det.. Køb pose ris. Så går det ikke så galt

 • Marianne

  Jesus christ. At gøre det mere besværligt end det rent faktisk er.

  En tommenfingerregl er lidt a la når man skal lave havregrød – Dobbelt så meget vand som ris. Så hvis du laver 2 dl ris, så skal du bruge 4 dl vand (husk salt)
  Nogle skyller risene inden, jeg er personligt ligeglad – men derefter er det bare over på komfuret med gryden på fuld blus og så når vandet koger slukker du for blusset, men lader gryden stå der i 20 min. Og tadaaah. Risene er færdige…

 • Jess

  1dl ris er da hvert fald ikke nok til 1person ahahah