Koge Ris – Sådan Koger Man Ris

Hvordan koger man ris? At koge ris er faktisk meget simpelt. Ikke desto mindre, har jeg selv op til flere gange spurgt mig selv, hvordan var det nu lige man gjorde, eller istedet brugt kogeposer. Det er dog billigere og faktisk nemmere at koge løse ris istedet. Derfor har jeg samlet nogle gode tips og tricks til hvordan du nemmest koger ris.

Hvordan koger man ris

Fordeling af ris og vand

En god tommelfingeregel er 1½ dele vand til 1 del ris.
Eksempel til 1 person: 1½ dl vand og 1 dl ris.
Herefter ganger man bare op, 3 dl vand og 2 dl ris til 2 personer osv.

1 deciliter ris, plejer at være nok til at dække 1 portion/person. Er man sulten eller kræver retten meget ris, kan man selvfølgelig sagtens lave mere.

Sådan koger du ris – alle ristyper – den sikre måde

Hæld vandet i en kasserolle/gryde, skru højt op for varmen. Når vandet koger hælder man risene i, sætter låget på og skruer ned på en af de laveste temperature (1-2). Lad risene simre i 11 min. og tag kasserollen/gryden af blusset. Lad dem stå i yderligere 11 min. uden varme. Det er vigtigt at man ikke tager låget af undervejs, ellers brænder risene fast.

Sådan koger du ris – den hurtige måde – nogle ristyper brænder på

Hæld vandet i en kasserolle/gryde, skru højt op for varmen. Når vandet koger hælder man risene i, sætter låg på og skruer ned på en af de laveste temperature (1-3). Lad risene simre i 15 min. hvorefter de er færdige. Det er vigtigt at man ikke tager låget af, ellers brænder risene fast.

Det var alt, hvis du har andre gode tips, er du meget velkommen til at tilføje dem i kommentarerne.